img

Борисов: Единственото решение да свикаме Велико народно събрание и да започнем на чисто!

/
/
/
296 Views

Бойко Борисов подхвана отново темата за Велико народно събрание, предупреждавайки, че това е единственият смисъл да се върви отново на избори. Предсрочни парламентарни за избор на обикновено народно събрание биха били харчене на пари /едни нови след дадените сега 150 – 160 милиона/ и вкарване на страната в хаос.

Да не дезертират, да не се оплакват, че нямат хора, а да си направят мнозинството, призова премиерът Бойко Борисов. От Министерски съвет разпространиха видео от изказването му в началото на днешното първо след парламентарните избори правителствено заседание, в което Борисов прави втора равносметка на изборните резултати, след лайфа му в изборната нощ от двора на дома му в Банкя, пише news.bg.

външна реклама

Призивът му към Слави Трифонов се отнася и до другите партии, които били анти ГЕРБ, анти СДС и анти Патриотичен фронт. Според оценката на Борисов обаче и те са се сринали в резултатите, въпреки че са много гласовити. Борисов определено е обиден от коментарите след вота и от анализите. Той няколко пъти изтъкна, че резултатите на ГЕРБ са прекрасни и те са първа политическа сила. Подчерта и че това са петите парламентарни избори, спечелени от ГЕРБ и 14-тите избори.

 

Като първа политическа сила, спечелила изборите ГЕРБ ще получат мандата и ще предложат съставяне на правителство. Очакванията на Борисов са обаче, че то ще бъде отхвърлено: Ние ще предложим, те няма да го подкрепят.“

Но моля – да започнат да си правят състава на правителството, мнозинството, областни управители, състави. Това е сложна задача. Борисов дори предлага на Слави Трифонов „десет дежурни депутати, които да ги подкрепят – само да има стабилност в държавата“.

Новите избори обаче не са решение, дори и да им се вижда тежка политическата обстановка, предупреди Борисов и увери, че ГЕРБ изобщо не ги е страх от нови избори, партията е в прекрасна форма.

Борисов предлага, ако се върви на такъв вариант това е да събиране на народното събрание, гласуване на решение за свикване на ВНС, където половината депутати са мажоритарни. От ГЕРБ няма да си внасят своето предложение за нова Конституция, но очакват предложението на Румен Радев.

„Свикваме ВНС, решаваме всички проблеми и започваме на чисто“, предложи Борисов.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text