img

Вместо България, Путин поздрави РС Маскедония за създаването на славянската азбука

/
/
/
117 Views

По повод празникът на славянската азбука – 24 май, Владимир Путин отправи поздравление към Македония, твърдейки, че заслугата за създаването на славянската азбука е изцяло тяхна. В официално изявление в социалната мрежа „Туитър“, написано на страницата на руското посолство в РС Македония, от името на Путин е публикувано следното съобщение:

„Честитим на братския македонски народ Деня на светите Кирил и Методий, който се чества като държавен празник.“, гласи съобщението. „Днес в Русия е празник – Денят на славянската писменост, а писмеността дойде при нас именно от македонската земя” – пише още в съобщението, цитирано от Дебати.

„Невъзможно е да се оцени значението на Светите Кирил и Методий за развитието на славянските езици, включително руския и македонския. Трудно е да си представим много от най-големите богатства на световната литература без писмеността, която ползваме, благодарение на солунските братя“, се казва във втора публикация на руското посолство в РС Македония. Публикацията предизвика множество реакции, вариращи от благодарност към „братския руски народ”, че „винаги е

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text