img

Данъците в България са едни от най-ниските в Европа

/
/
/
41 Views

Интересна информация беше разпространена в медиите тази сутрин. Според специално изследване на Paying Taxes 2015 на “Прайс Уотърхаус Купърс” стана ясно, че България е на шесто място от 32 страни в Европа в категорията „най-ниски данъци“. Сравнение с останалите държави в Европейския съюз и Европейската асоциация за свободна търговия, ние плащаме едни от най-ниските данъци!

Според доклада на „Прайс Уотърхаус Купърс“ става ясно, че хърватите плащат най-ниски данъци. Там данъчната ставка е 18,8 %. След тях се нареждат държавите на Люксембург с 20,2%, Кипър с 23,2%, Ирландия с 25,9% и Дания с 26%. От агенцията провела това изследване става ясно, че българите разполагат с най-дълго време, за да платят своите данъци – цели 454 часа!

В световен мащаб по този критерий заемаме едва 89-то място от 189 страни. „Прайс Уотърхаус Купърс“ уточнява, че българите плащат пет процента данък върху общата печалба, 20,2 процента върху труда си и 1,8 %по други параграфи.

Официално: Няма ЕБОЛА в България!

Късно снощи беше разпространена информация, че има съмнения за заразен с ебола 57-годишен български гражданин, който е бил известно време в Сиера Леоне. Той беше моментално приет във Военно медицинска болница и поставен в пълна изолация, докато му бъдат направени серия от тестове, които да докажат дали е станал жертва на смъртоносния вирус или става дума за друго заболяване.

Тази сутрин излязоха резултатите от кръвните тестове и за щастие стана ясно, че въпросния господин не е заразен с ебола и става дума за хронични заболявания и затруднена работа на бъбреците и черния дроб, които първоначално са попречили да му бъде поставена точна диагноза.

Министърът на здравеопазването съобщи „радостната новина“ и добави, че българските лекарите са реагирали по възможно най-добрия начин и са доказали, че страната ни е готова да отговори на това предизвикателство.

Професор Кантарджиев пък сподели в ефира на БНТ, че кръвните проби няма да бъдат изпращани в чужбина за допълнителни тестове, тъй като нашите специалисти са достатъчно квалифицирани, за да докажат, че в РНК на вируса ебола.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text