img

Евтим Милошев става водещ на „Нека говорят“, Иван и Андрей на крачка от завръщане в БТВ

/
/
/
23 Views

Продуцентът на най-популярният български сериал „Столичани в повече“, риалити шоуто „Сървайвър“ и самото предаване „Нека говорят“ най-вероятно ще седне на стола на водещия през новия телевизионен сезон. Поне така се мълви из коридорите на БТВ. Не е ясно какво ще се случи с Жени Марчева и Михаил Дюзелев, които временно заместиха напусналия Росен Петров.

Кулинарното шоу „Бон Апети“ пък се завръща в ефира на Нова Телевизия. След временно преминаване в ефира на конкуренцията – БТВ, Лора и Стоян се завръщат в телевизията направила ги известни. Едва ли обаче, става дума за сантименти в този случай, по-скоро за финикийски знаци.

Все повече се говори за завръщането на Лора Крумова в ефира на БТВ. Според последните слухове се подготвя предаване, което да бъде в конкуренция на Сашо Диков по Нова. Една от изненадите, които подготвят от най-гледаемата телевизия в българския ефир е привличането на Галя Щърбева за ко-водещ.

Иван и Андрей пък продължават преговорите си за евентуалното им завръщане в БТВ. След като раздялата им с ТВ7 стана факт, „Опосумите“ усилено си търсят нов медиен партньор, чрез който да реализират продукциите си. Дали „Къртицата“ ще си намери нов дом? Предстои да видим, но ще бъде жалко едно от най-интересните риалита да остане на „тъмно“ през новия сезон!

Реформаторският блок е против това бивши премиери да бъдат начело на кабинета

Малко по-рано през деня реформаторите излязоха със специално изявление, в което изразиха позицията, която ще защитават, ако успеят да влязат в парламента. Първото нещо, срещу което се обявиха от Реформаторския блок е назначаването на бивши министри и премиери за ключови позиции в бъдещия парламент: министър-председател, финансов министър, министър на вътрешните работи и вътрешен министър. Според тях тези позиции трябва да бъдат оглавени от хора с безупречна репутация.

„Ние се явяваме на предстоящите предсрочни избори, за да съхраним надеждите на хората за по-добър живот и да оправдаем доверието, което ни гласуват те. Тържествено заявяваме, че ще изповядваме европейска политика и начин на мислене. Ще бъде алтернатива на досегашните управляващи! – заявиха партиите от Реформаторския блок.

След България без цензура, реформаторите също обявиха, че ако влязат в предстоящия парламент ще проведат операция „Чисти ръце“, която ще включва пълно разследване и справедливи наказания за провинилите се от т.нар. „политическа мафия“.

Излекуваха заразения от ЕБОЛА американски медик

Агенция Ройтерс съобщи, че Кент Брадли, американския лекар, който беше подложен на експериментално лечение срещу смъртоносния вирус ЕБОЛА е бил излекуван успешно и предстои да бъде изписан от болницата в Атланта.

Американският доктор беше заразен от опасния вирус, след като доброволно се съгласи да лекува пострадалите от ЕБОЛА в Либерия. След близкия контакт със своите пациенти, Кент Брадли също се оказа заразен и се подложи на експериментално лечение със ZMapp. Лечението на Кент Брадли започна на 2-ри август. Заедно с него се подложи още испански мисионер, който за съжаление обаче, не успя да се пребори с коварния вирус и почина в болницата в Мадрид.

Освен Брадли на същото лечение с експерименталното лекарство ZMapp беше подложена и 59-годишната социална работничка Нанси Райтбол, която също беше доброволец в Либерия. От болницата съобщават, че нейното лечение също върви „по план“ и много скоро ще бъде изписана от медицинското заведение!

В момента още няколко пациента в Западна Африка са подложени на това експериментално лечение и съвсем скоро се очаква да видим какви ще бъдат техните резултати. Да се надяваме, че всичко ще премине благополучно и ще бъде сложен край на „епидемията ЕБОЛА“, която взе повече от 1500 жертви и заради повече от 2000 души!

Животновъдите ще съдят правителството за „син език“

В момента се извършва подписка между животновъдите и се пишат декларации срещу бездействието на министерството и ръководните органи, които ще бъдат връчени на главния прокурор Цацаров. Това обяви председателя на Националния говедовъден съюз Димитър Зоров.

„Първите огнища на „син език“ са регистрирани на 30-ти юни. Агенцията по храните иска да й бъдат отпуснати средства за борба с назряващата „епидемия“, но от Министерския съвет категорично отказват да им отпуснат такива, като обявяват техните опасения за несъстоятелни“ – съобщи Зоров пред събралите се журналисти.

Председателят на Националния говедовъден съюз допълни още, че служебния министър на земеделието му е споделил, че „темпът“ на развитие на болестта син език е най-бърз у нас отвсякъде и трябва да се предприемат незабавни мерки. Според него голяма вина за развитието на болестта има и предното правителство, което е било информирано за случая, но не е предприело нищо в тази посока.

„Необходимо е преваксиниране на животните. На склад има повече от 500 хиляди ваксини произведени в Испания. Те могат да бъдат извадени с решение на ЕК на пети септември. Ще бъдат необходими около 4 милиона лева за закупуване на ваксините. Половината от сумата ще бъде поета от Европейския съюз.“ – поясни Димитър Зоров.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text