img

Ето кога Гърция отваря врати за нас и какви ще са изискванията за почивка там

/
/
/
138 Views

то как ще се влиза тази година в Гърция и какви ще са изискванията.

На море в Гърция: Без PCR тест за децата и регистрация в нова платформа за възрастните
Според гръцкият план за рестарт на туризма страната ще отвори границите си за международни туристи от 14 май. Веднага след обявяването на намерението туроператорите съобщиха, че са започнали активни резервации за туристическия сезон, както от европейските страни, така от САЩ и Русия.

Ще се започне с нова платформа, в която туристите ще могат да се регистрират, съобщи гръцкият хотелиер Йоаким Каламарис пред NOVA.

В платформата те ще заявяват, дали имат антитела след прекаран COVID-19 или поставена ваксина. По този начин ще се преминава по-бързо през граничните пунктове. За целта ще има специално поставена машина, където всеки преминаващ ще сканира данните от регистрацията в платформата. Децата под 18 години ще минават с родителите си и за тях няма да се изисква PCR тест. 

„Най-вероятно ще има още доста промени, но засега това е плана. Каквото важи за гръцките граждани, това ще важи и за туристите“, коментира Йоаким Каламарис.

Той поясни още, че ако някой се разболее в Гърция, гръцката страна ще поеме неговите разходи, включително и за неговото посещение и настаняване.

Според него ще отворят само големите хотели, защото за по-малките няма да е рентабилно.
„В момента е по-добре те да не отварят, защото ако някой има спад до 20% от оборота си той получава на 100% обезщетение от държавата.

Всички служители в частния и държавния сектор, които се налага да стоят вкъщи и да не работят получават минимум 550 евро, а тези които имат по-високо заплащане от средната работна заплата получават разликата за достигане до пълното им обезщетение. Данък ДДС е намален на 50%, а наемите са поети от държавата“, обясни гръцкият хотелиер.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text