img

Затваряне на изборните секции в Турция, искат повече от 60 процента от българите

/
/
/
22 Views

Изследване на Сова Харис показа, че по-голяма част от българските граждани, които имат право да гласуват желаят изборните секции в южната ни съседка Турция да бъдат затворени. Анкетирането е било проведено по телефона между 18 и 19 септември. В него са участвали 600 български граждани. Поръчката е била от страна на БГНЕС, а не от България без цензура, както се появиха някои спекулации в медиите по-рано.

Именно гласуването в Турция е една от основните теми преди предстоящите избори, която вълнува населението ни. Статистически данни показват, че в южната ни съседка има най-много отворени изборни секции от всички останали страни в Европа и света.

Колкото до идеята на България без цензура да бъдат затворени границите ни с Турция от 1 до 6 октомври, обществото отхвърля тази идея и е скептично настроено към нея.

Седемдесет и седем процента от анкетираните пък смятат, че идеята да гласуват само тези, които могат да пишат и четат на български е повече от добра и трябва да бъде приложена!

Президентът: С Южен поток няма да сме зависим от една тръба

https://www.plovdiv-press.bg/wp-content/uploads/2020/06/Rosen-Plevneliev.jpg

Росен Плевнелиев сподели своето мнение относно проекта „Южен поток“. Според него, ако той бъде реализиран ще се осигури независимост на България и ще се гарантира доставка на газ за цяла Европа. По този начин страната ни няма да бъде зависима от една тръба, както е в момента.

Днес президентът ни беше едно от официалните лица по случай церемонията, относно стартирането на проекта в  Баку, Азербейджан. Именно от азерската държава ще започне неговото изграждане и постепенно ще премине през нас и останалите страни. На церемонията бяха още няколко видни лица, сред които представители на Великобритания, САЩ, Турция, Черна Гора, Италия и всички останали страни, през които ще премине Южен поток.

Пред българските журналисти Росен Плевнелиев спомена, че съвсем скоро ще бъде завършена газовата връзка с Румъния, а тази с южната ни съседка Гърция трябва да бъде готова до края на 2016 година! Колкото до интеркоректорите със Сърбия и Турция, президентът на страната спомена, че се работи на възможно най-високи обороти, за да бъде приключено всичко в срок!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text