img

Затварят барове и нощни заведения заради обстановката в страната

/
/
/
3121 Views

Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито в Смолянска област. Заповедта е на директора на РЗИ-Смолян д-р Мими Кубатева и влиза в сила от днес.

В заповедта се нарежда на първо място да се засили контрола по спазване на противоепидемичните мерки, като се активира работата на общинските и останалите отговорни държавни институции, особено в установените като най-рискови обекти: детски заведения и училища, лечебни и здравни заведения, социални институции, търговски обекти, организирани колективи, транспортни средства, заведения за хранене и развлечения.

 

 

Преустановяват се и провеждането на всички масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и други с такъв характер.

Мерките са временни и се въвеждат предвид влошаване на епидемичната обстановка на територията на областта – 14-дневна заболяемост от 579,1 на сто хиляди души население, седмичен ръст на новите случаи със 113,8 на сто и увеличаване на хоспитализациите с 12 процента.

 


„Гаврата с българския бизнес продължава, като този път започна от Смолян. Провеждахме срещи, писахме писма, гледахме интервюта, включително и днес, в които ни се обясняваше, че каквито и мерки да се предприемат, те ще са на база заетите интензивни легла в болниците.

И хоп – Смолян затвори дискотеките! Само тях! А премиерът Кирил Петков баш днес откъдето и да е карантиниран обяви, че каквито и мерки да има, ще се обсъждат с бизнеса…

Тогава бизнесът ви казва – отменете заповедта си за Смолян!“, това пишат от Сдружението на заведенията в писмо до медиите.

Повод за недоволството на ресторантьорите е новината, че Смолян отново е в тъмночервената зона и част от противоепидемичните мерки е спирането на масовите мероприятия и посещението на нощни заведения.


Източник: glasnews

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text