img

Знаете ли какво има вътре в смокините? След като разберете ще се замислите следващия път дали да изядете смокиня

/
/
/
941 Views

Обичате ли смокини? Вероятно да. Но дали ще продължите да искате, когато разберете какво наистина се намира в тях? Всички ние обичаме смокини и трябва да признаем, че са изключително вкусни, обаче, има едно неприятно нещо за тях, което едва ли знаете – в тях има мъртви оси и мухи!
Смокините главно опрашват осите, които често се заклещват в тяхната вътрешност и умират .Специалистите казват, че във всяка смокиня се намира поне по една мъртва оса и по една муха.

Въпреки това, няма да намерите телата на умрелите насекоми, защото смокинята отделя силен ензим, който ги разгражда и ги превръща в протеини. Може да се каже, че всъщност смокинята „яде“ осата и мухата.
Този невероятен факт, разбира се, не ни пречи да продължи да се наслаждаваме на вкуса на смокините, когато са пресни и на сладкото от този вкусен плод.
Но какво мислите вие, дали смокините биха били толкова вкусни, ако нямаха насекоми вътре в тях? Може би точно тези ​​протеини, добити от насекомите представляват тайната съставка, която е толкова неустоима.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text