img

Как да извадиш кърлеж без пинсета – 3 лесни и безопасни начина (Видео):

/
/
/
283 Views

Най-лесният и удобен начин да извадите засмукан кърлеж е да използвате пинсета. Ако обаче нямате този инструмент под ръка, все пак можете да премахнете нежеланото паякообразно.

кърлеж тяло

Любители на мека кожа

Кърлежите обичат меките и кървящи участъци от кожата. Те могат да се прикрепят навсякъде по тялото, но особено харесват врата, корема, гърдите, главата, слабините. Когато забележите този паразит по кожата си, трябва незабавно да го премахнете. Правете това без колебание, защото колкото по-дълго акарът се храни с кръвта ви, толкова по-голям е рискът от заразяване с болестите, които той предава.

Най-лесният начин за премахване на кърлеж е с пинсета. Ако обаче нямате такава, има и други начини да се отървете от този паразит.

кърлеж

Днес ще ви покажем цели 3 метода как безопасно да извадите кърлеж без пинсета:

Конци

Обикновено не вземаме пинсета със себе си, когато се разхождаме в гората. Но пък под ръка винаги имаме конец – можете да го издърпате от пуловер или блуза. Или пък от хавлиена кърпа. Направете хлабав възел от конеца и го поставете върху кърлежаа, така че импровизираната примка да попадне под него. Важно е примката да е възможно най-близо до кожата. След това хванете двата края на конеца, усучете ги и започнете внимателно да издърпвате кърлежа от кожата , усуквайки. Ето и подробно видео:

Клечка за уши

Друг метод използва обикновена клечка за уши. Накиснете я в чиста вода и я използвайте, за да завъртите кърлежа около оста му (обратно на часовниковата стрелка). Този метод напълно ще премахне акара.

Пръсти

Ако нямате никакви инструменти, можете да премахнете кърлежа и с пръсти. Хванете го с палеца и показалеца си. Започнете с леко завъртане да движите кърлежа надясно и наляво, като дърпате вертикално нагоре. Внимавайте да не натискате тялото му.

кърлеж върху дреха

Задължителна дезинфекция

След отстраняване на кърлежа, не забравяйте да дезинфекцирате раната със спирт или мехлем, съдържащ йод. Не забравяйте да говорите с Вашия лекар, ако зачервяването около мястото на ухапване се подуе и възпали.

кърлеж върху кожата

Как да се отървем от изтеглените кърлежи?

Най-добре е да поставите паразита в найлонов плик или между два листа хартия и просто да го смачкате.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text