img

Как да не надебелеем по време на карантина

/
/
/
201 Views

Преди минути стана ясно, че има голяма вероятност да ни затворят до март 2021 година. Без ресторанти; молове; дискотеки; барове; фитнеси и всякакви колективни спортове. И то броени дни преди коледните и новогодишните празници.

Скоро ще разберем дали ще е “пълен локдаун” – да не излизаме от вкъщи или ще ни позволят да дишаме “чист въздух” (ако не сте в София естествено). Положението се очертава да си стоим у дома, а от опит знаем, че колкото повече си стоим вкъщи – толкова повече ядем. Единствените разходки ще са от дивана до хладилника и определено няма да са нужни, за да компенсират поетото количество храна.

Спорт навън

Дебело подчертаваме, че това ще е единственият удачен избор за поддържане на форма, ако не ни затворят тотално вкъщи. При добро стечение на обстоятелствата – кросчета и лостчета, ще ви бъдат достатъчни, за да топите сланинките.

Домашен фитнес

Този мач вече го играхме през пролетта. Изваждайте ластици/гирички и каквото намерите под ръка. 30-60 минути на ден с висок интензитет, ще са достатъчни, за да държите нещата под контрол. Разбира се, ако не прекалите с коледните и новогодишни изкушения.

Любов

Така и така ще сте заключени с половинката си, то дори вече да не може да се гледате – правете любов, за да поддържате форма. Тези, пък които са в началото на любовта си, то ще ви препоръчаме да хапвате малко повече, че да не се окажете отслабнали по време на карантина, защото тогава ще ви завиждат още повече.

Наблягайте на плодовете

Навън е кучи студ. Вие сте си вкъщи и ви е скучно. Пускате някое филмче. Завивате се през глава и се унасяте. Какво ви липсва – пуканки и шоколад? Разбира се, но, ако ще го правите всеки ден, то по-добре плодова салата или поне оризовки. Натрошените оризовки с малко масло наподобяват на вкус пуканките. Така, че  може да опитате и този вариант.

Пазарувайте за съседи и хора в нужда

Ако не можете да си стоите вкъщи и вече ви е писнало, то може да направите добро дело – пазарувайте вместо възрастните си съседи/познати. Ходете до магазина вместо тях. Така, ще правите “крачки” и ще помагате на хората. Разбира се, вземете необходимите мерки за безопасност.

Пийте вода

Създайте си навика да пиете много вода. Тя помага за редуциране на килограмите и като цяло е полезна за общото здраве. Поне 2 литра на ден. Създайте си навика – напълнете едно голямо шише и си ходете с него навсякъде. Скоро ще се почувствате много по-добре.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text