img

Как да си изкараме допълнителни пари от интернет

/
/
/
419 Views

В ситуация на световна пандемия и задаваща се световна икономическа криза, то е хубаво да имаме план Б, който да ни помогне да преминем по-леко през финансовите сътресения, които се задават.

Интернет е може би най-подходящата среда в момента, чрез която можем да подпомогнем бюджета си. Хем е “безопасна” за здравето ни, хем е леснодостъпна и буквално без много сериозни познания и усилия бихте могли да припечелите някой лев. Дори да не сте “ай-ти”.

Дропшипинг

Безспорно най-популярният метод в момента е дропшипингът, който направи не малко хора милионери. Успокойте се, обаче. Шансът да станете милионер от дропшипинг в момента е сравним с този Фейсбук да фалира. Това обаче, не означава, че не можете да си изкарате съвсем прилична за нашите стандарти сума. В интернет ще откриете изключително много информация и схеми, с които да добиете представа и да поставите основата за стартирането в тази сфера.

Накратко казано – дропшипингът е продаване на продукти, които не са ваша собственост. Вие получавате комисионна за сключена сделка. Ако сте пълен “левент” в интернет бизнеса, то вашата роля е сходна с тази на брокерите. Свързвате клиент, който търси дадена стока с магазин, в който я има. При осъществяване на продажба през вас – получавате съответният комисион. Амазон и Шопифай предлагат дропшип платформи и вероятно за тях, ще откриете най-много информация в интернет. Процентите могат да стигнат до 20-30, което е изключително тлъста печалба, както може да се досетите

Инфлуенсър/Влогър

https://cdn.shortpixel.ai/client/q_glossy,ret_img,w_1000/https://ecommerceiq.asia/wp-content/uploads/2018/12/influencer-marketing.jpg

Събираш хиляди лайкове на снимките си, но какво от това? Сега е момента да “монетизираш” своето виртуално ВИП положение и да си изкарваш някой лев в месеца или да се сдобиеш с друга материална вещ на аванта. За сведение – Кристиано Роналдо взима по над 400 000 долара за рекламен пост в своя Инстаграм. В България се изкарват прилични пари за реклама чрез този тип канали. Спекулира се, че някои от най-известните влогъри и инфлуенсъри си изкарват 4-5 цифрени суми месечно от продуктово позициониране/продаване на собсветни рекламни материали – книги, дрехи и т.н.

Така, че – винаги има място за още един инфлуенсър под звездите. Това обаче, не е толкова лесно, колкото си мислиш. Зад едно 5-10минутно видео в Ютюб седят няколко дни работа – сценарий/монтаж и т.н.

Работа в онлайн магазин

Стига да сте компютърно грамотен, което реално се изразява в това да пишете грамотно и да можете не само да си пускате сами компютъра, но и да инсталирате някоя програма на него, то вероятността да се справите със “спецификата” на работа в интернет магазините нараства значително.

Обикновено работата в онлайн магазин се изразява в качването на продукти; публикуването на обяви; комуникация с клиенти; създаване на товарителници с Еконт или Спиди и други подобни нещица. Нищо, с което не бихте могли да се справите след едно кратко обучение. Работата в някои магазини обаче, е доста и по-трудно се намира позиция за “постоянна работа” като допълнителен доход.

Поддръжка на профили в социални мрежи

https://www.impactbnd.com/hubfs/changing-position-of-social-media.jpg

Знаете, че звездите имат хора, които им поддържат профилите в социалните мрежи, тъй като са много заети да го правят сами, а и честно казано повечето от тях не са достатъчно на ти с технологиите и правописа дори, че да го правят сами. Освен социални профили на популярни хора обаче, има много други странички, които са собственост на рекламни агенции и се нуждаят от поддръжка. Всяка агенция, която разполагат с многомилионна аудитория наема хора, които да поддържат страниците/профилите им активни.

За да си го представите – пиете си кафето вкъщи и си качвате картинки/статуси във фейсбук. Това ще ви е работата на тази длъжност…

Копирайтър

За подобна работа обаче, се изискват добри познания и умение да създавате смислени текстове, съобразени с изискванията на темата. Ако сте достатъчно грамотни и знаете какво означава думата “тафтология”, то вероятно ще се справите с тази задача и след 20-30тия текст, който напишете, ще можете да създавате качествено съдържание. Заплащането в този сектор е доста добро и ако се докажете, може да стигнете до заплащане от рода на 50-100 лева и повече на материал. В този бранш обикновено се заплаща на брой думи, като цените започват от лев за 100 думи нагоре.

Момче за всичко

Знаете, че в живота има такава длъжност – някой без кой знае какви умения е използван за всичко. Е, и във виртуалното пространство има нужда от такива хора. Общо взето може да ви наемат да изпълнявате всичко гореизброено, но в значително по-малки обеми. Например – сайт, ще ви наеме да поддържате социалните му профили и същевременно да пишете оригинално и качествено съдържание за него.

Съществуват още много други начини за изкарване на пари от интернет – инвестиции на борсата или във виртуална валута; продажба на каквото и да било – стока или услуга; онлайн обучения; семинари и какво ли още не.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text