img

Кои са най-добрите планински курорти в България

/
/
/
513 Views

Кога да отидем на почивка в планината, ако не през зимата. През този период от годината планината разкрива напълно красотата си и предоставя величествени гледки, които ще оставят трайна следа в съзнанието ви за дълго време.

Освен това през зимата планината предлага много повече възможности за почивка – ски, сноуборд и още куп други развлечения. Така, че ако се колебаете кога да посетите планината, то най-добре го направете през зимата.

България разполага с много планински курорти, които не отстъпват по нищо на останалите курорти в Европа и съседните държави. За това говори и факта, че всяка година се увеличава броя на чуждестранните туристи, които идват в България, за да се възползват от прекрасните условия за почивка, които предлагат планинските курорти и да се насладят на невероятната природа, която ги обгръща.

Безспорно един от най-популярните планински курорти, е Банско. Градът, е известен със своите отлични условия за почивка и развлечения, които предлага на своите гости. През последните няколко години в града бяха построени десетки хотели, които биха задоволили нуждите дори на най-взискателните хора. Банско, обаче, е познат на чужденците повече с прекрасните ски писти, с които разполага. В курорта има изградени 11 отлично поддържани ски писти и още 4 ски трасета с обща дължина около 60 километра. Най-голямото признание за условията за ски туризъм в Банско, е факта, че от 2009 година насам града, е домакин на кръг от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже и жени. Всяка година през февруари в Банско се събира елита на световните ски спортове и града става център на внимание от целия свят.

Другият курорт, който се слави с отличните си условия за почивка и ски туризъм, е Боровец. Това, е най-големия ски център в България. Боровец разполага с повече от 24 ски писти, с обща дължина 58 километра. И той като Банско, е домакин на редица състезания от международно и национално ниво. Боровец, обаче до момента не, е посрещал състезания от такъв ранг, като Световната купа по ски алпийски дисциплини. Разбира се, освен, че може да практикувате любимите си ски спортове в курорта може да правите още куп други неща. Например може да разгледате някои от забележителностите, които се намират в близост до курорта, като Седемте Рилски езера, дворците “Царска Бистрица”, „Саръгьол” и „Ситняково” или да изкачите връх Мусала, а ако условията не го позволят може да използвате кабинковия лифт, който води право до местността Яребец, която, е на 1369 метра надморска височина.

Освен тях в България има още няколко планински курорти, които предлагат добри условия за почивка, ски туризъм и забавления, като Пампорово, Велинград, Добринище и Осогово. Така, че, където и да отседнете със сигурност ще си прекарате повече от добре!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text