img

Министърът на туризма: Ако на украинците не им харесват базите, успех им пожелавам

/
/
/
455 Views

Христо Проданов за анулираните резервации на държавни служители заради украинските бежанци

„В началото на войната на ден влизаха между 3 и 5 хил. души и за да се отнесем адекватно към проблема, настаняването им в хотели беше единственият вариант. Искам да благодаря на хотелиерите, които се отзоваха и ни помогнаха да решим този проблем“.

Това каза министърът на туризма Христо Проданов пред Euronews Bulgaria в отговор на въпрос дали настаняването на украинските бежанци в луксозни хотели по морето е било грешка.

По повод исканата оставка на вицепремиера Калина Константинова от опозицията, Проданов изтъкна, че в момента правителството се справя с поток от 300 000 бежанци, а при сирийската криза кабинетът на Бойко Борисов се оплаквало колко било трудно да се погрижи за 6000 души. По думите му е проблем, че в някои от държавните бази няма да има места за ведомствени служители заради настаняването в тях на украински бежанци, но те щели да направят всичко възможно по-бързо да се освободят тези места, за да могат да се ползват от служителите – през лятото, есента или зимата.

Решението на проблема с бежанците Проданов вижда в максимално бързата им интеграция, започването им на работа и живот като на всички българи.

„Всички сме длъжни, за да съществуваме – да работим това, което можем“, каза министърът по повод, че не всички свободни работни места са привлекателни.

„Настанихме ги в най-модерните условия и се отнесохме към тях по най-хуманния начин може би в цяла Европа. Ако не им харесват базите, които се предлагат сега и искат да се спасят или да отидат другаде, където ще им харесва повече, е техен избор. Успех им пожелавам. С решение на правителството базите на Министерски съвет и Народното събрание също са отворени за украински бежанци“, каза още бившият зам.-председател на ПГ на БСП в предишното НС.

Христо Проданов допълни, че е умерен оптимист за летния сезон, въпреки липсата на туристите от Русия и Украйна, които съставлявали около 10% от туристите през минали лета.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text