img

Мъж се превърна в герой на народа, реже камерите за скорост на КАТ с флекс

/
/
/
371 Views

Мъж, известен с прякор „Флексиман“ от месеци създава главоболия на италианската полиция, която вече е създала специална работна група, която да го арестува за унищожени 15 радара за скорост. 

Вандалските прояви започват преди няколко месеца в северната част на страната и се повтарят от време на време по сходен начин на действие, който включва унищожаване на камерата с помощта на флекс.

Наскоро властите съобщиха за разпитан 50-годишен заподозрян, истината е, че все още няма задържан и дори не се знае дали става дума за един „Флексиман“, или за цяла група последователи и имитатори.

Сигурно е само, че докато полицията го търси, популярността му рязко скочи, особено след като при последния си акт той си позволи да остави ръкописна бележка, която гласеше „Флексиман идва“. По този начин популярността и одобрението му в социалните мрежи расте светкавично до степен, че голяма част от населението го възприема като модерен Робин Худ.

 

 

В Италия ограниченията на скоростта, които на пътя са между 90 и 110 км/ч (в зависимост от пътя), а на магистралата са 130 км/ч. Превишаването на тези ограничения води до глоби от 41 евро до 10 км/ч отгоре, 169 евро, ако надвишават с между 11 и 40 км/ч, и 532 евро, ако надвишават над 40 и 60 км/ч. Освен това глобата е 820 евро и можете да загубите шофьорската си книжка за 6 до 12 месеца, пише Телеграф.

Освен това Италия е страната в Европа, която има най-много фиксирани радари за скорост (не по-малко от 11 000), докато в Испания имаме 780. Въпреки засиления контрол на скоростта, Италия не е в състояние да ограничи смъртните случаи на пътя.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text