img

Мъртва за нощ! Лекари прибраха жена в моргата, а сутринта тя се събудиМъртва за нощ! Лекари прибраха жена в моргата, а сутринта тя се събуди

/
/
/
100 Views

Пенсионерка шокира медицински служител, след като се върна от отвъдното след нощ, прекарана в руска морга.

81-годишната Зинаида Кононова била обявена за мъртва след операция за отстраняване на чревна непроходимост в болница в Горшеченски окръг на 14 август.

Тя била откарана в моргата в 1 часа през нощта, но близо седем часа по-късно – в 8 часа сутринта, медицинска служителка се изплашила до смърт, след като открила жената на пода, пише DailyMail.

 

Кононова паднала, докато се опитвала да стане и да излезе от моргата. Тя веднага била увита в одеяла и откарана в интензивното отделение.

От болницата се обадили на племенницата на Кононова – Татяна Куликова, като лекарят я информирал, че се е получила необичайна ситуация и нейната леля е жива.

Куликова веднага отишла в болницата, където вече бил изпратен екип от медици от регионалния център Курск, който да се погрижи за леля й.

Куликова се зарадвала, че леля й е жива, но поискала да разбере как това е могло да се случи.

Казали й, че Кононова била регистрирана като клинично мъртва в продължение на 15 минути и буквално „се върнала от отвъдното“.

Впоследствие лекар и анестезиоложка признали, че изпратили Кононова в моргата час и двадесет минути след обявяването на смъртта й, вместо два часа, както е по правило, пише profit.bg.

Завърналата се към живота пенсионерка е била преместена в Курск за лечение. Роднини на Кононова пък възнамеряват да съдят болницата.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text