img

Новият шеф на „Пирогов“: Ужасно е да ви лекува беден лекар

/
/
/
230 Views

Трябва да се разграничават двете неща – едното е „Пирогов“, другото е директорът. Директорът не бива да се отъждествява с болницата и мнението на пироговци.

В никакъв случай едно такова уволнение не може да се превръща в драма. Това заяви пред Би Ти ви новият шеф на спешната болница проф. Иван Поромански.

Балтов е много добър лекар, не знам какво толкова го притеснява. Бих му казал да не се притеснява, няма вечен директор на болница, обясни наследникът му на поста.

Според Поромански, именно фактът, че пътеките у нс не са дофинансирани, а други – надфинансирани създават големите проблеми. Тук е работа на НЗОК да седне със съответните специалисти и да определи една реална цена. Всички болници, които подхванаха лечението на ковид – болните, закъсаха с финансите, обясни Поромански.

Тези болници са на минус, каза професорът.

Самият леглоден в Пирогов е 100 лева, то е изчислено. Само за един пациент който лежи 2 седмици, това са 1400 лева. А извън това направете сметка – лекарства, труд на персонала, консумативи, изброи новият шеф на „Пирогов”.

Не мисля, че някой твърди, че Балтов е отклонявал средства. Но директорът е този, който отговаря за всичко в болницата. Ни мисля, че доц. Атанасов се е облагодетелствал, защото той изнесе тежестта на голяма част от пандемията, заключи професорът.

Той е спасил страшно много хора, но той е използван, за да се прехвърли недоволството на пироговци към това, че те защитават проф. Балтов, заключи Иван Поромански.

Всичко това са политически игри, а влезе ли политиката в медицината, нищо не става, каза той. Ако ви лекува беден лекар, това е най-ужасното. Той ще мисли как да си плати тока и да си налее бензин, каза професорът.

Лупа бг, Би ти ви

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text