img

Отказа да клекне! Зеленски за пръв път с пряко послание към руските войници: Ще ви избием

/
/
/
573 Views

Не идвайте да се биете в Украйна, защото хиляди от вас ще бъдат убити и ранени.

Това призова украинският президент Володимир Зеленски, като се обърна към руските войници в редовното си нощно обръщение, цитиран от УНИАН. Той подчерта, че дори техните генерали очакват десетки хиляди от тях да умрат, предаде Асошиейтед прес.

Не изпускай тези оферти:

 

Зеленски каза, че Русия набира нови войници „със слаба мотивация и малко боен опит“ за бойните подразделения, които са понесли тежки загуби от началото на войната, така че те да бъдат хвърлени обратно в битката. Зеленски заяви, че руските командири много добре разбират, че хиляди войници ще умрат и хиляди ще бъдат ранени през идните седмици.

 

„Руските командири лъжат войниците си, когато им казват, че могат да бъдат подведени под сериозна отговорност, ако откажат да се бият, и не им казват, например, че руската армия подготвя допълнителни хладилни камиони за съхраняване на телата. Не им казват за новите загуби, които генералите очакват“, каза още Зеленски, допълва БТА.

„Всеки руски войник все още може да спаси собствения си живот. По-добре е да оцелеете в Русия, отколкото да загинете на наша земя“, добави той.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text