img

От МВР работят върху две версии относно убийството на Семко Семков

/
/
/
96 Views

От пресцентър на МВР съобщиха, че полицейските органи работят върху две версии свързани с убийството на бизнесменът Семко Семков. Също така уточниха, че все още няма заподозрени лица, на които да им бъде повдигнато обвинение за предумишлено убийство. Според полицията става дума за проблеми в бизнеса или лични отношения с врагове.

Да припомним, че строителният предприемач Семко Семков беше убит на 20-ти август през нощта от неизвестно до момента лице. Според разследващите органи убийството е извършено много бързо и професионално. Изстреляни са пет куршума в тялото на Семков, който слизал от личния си автомобил. Жертвата е починала вследствие на кръвозагуба.

След проведените разпити от следователите на МВР с негови роднини, приятели и хора, за които е известно, че са били част от обкръжението му стана ясно, че Семко Семков не е бил заплашван или изнудван до убийството му.

Местните хора определят покойния за много спокоен и добронамерен човек и все още не могат да си обяснят каква е причината за този трагичен инцидент.

Мария Димов и Борислава Тренева от КТБ бяха освободени от ареста

http://4.bp.blogspot.com/-ZA_kJfH8taE/U_XGS7kl0HI/AAAAAAADkQk/0cF8HNLAlPI/s1600/ktb-707107.jpg

Главната счетоводителка на КТБ и нейната заместничка бяха освободени рано тази сутрин от ареста с решение на Софийски градски съд. По този начин не остана нито едно задържано лице свързано с аферата КТБ. И двете бяха освободени чрез мярката „подписка“. Да припомним, че първоначалната присъда на Мария Димова беше „домашен арест“, а на нейната заместничка Борислава Тренева-Кючукова беше присъдено най-тежкото наказание „под стража“.

Мотивите на Софийски градски съд се изразяват в междинния доклад на квесторите от КТБ, в който се позовава, че „изчезналите“ 206 милиона лева всъщност са задължения на фирма към КТБ. Към него се добавя и докладът на БНБ, в който също се отбелязва, че не е установена нерегламентирана липса на пари в касата на банката!

Голяма част от основните показания, върху които се движеше делото бяха разколебани! Показанията на анонимният свидетел и на Теодора Тенева не бяха взети под внимание, тъй като противоречат на събраните до момента доказателства. Главният прокурор по делото Иван Гешев пък отказа всякакъв коментар и единственото нещо, което изрече беше, че ще протестира срещу решението на СГС.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text