img

Плевнелиев: Голямата новина днес е, че популистите от „Има такъв народ“ излъгаха народа!

/
/
/
208 Views

„Голямата новина от днес е това, което направиха от партия „Има такъв народ“, това заяви президентът (2012 – 2017 г) Росен Плевнелиев.

БЛИЦ уточнява, че докато говореше от парламентарната трибуна по време на откриването на 45-то Народно събрание (НС) съпредседателят на „Има такъв народ“ (ИТН) заяви, че партията на Слави Трифонов няма да внесе предложение за промяна на изборната система и мажоритарен вот.

„Разочарова ме заявката за конфронтация и за кратък живот на този парламент, уточни Плевнелиев пред bTV.

Голямата новина от днес е отказът от популистката партия „Има такъв народ“ да застане зад най-важното си искане – това за мажоритарния вот.

Тук вече българският народ може да се чувства дълбоко излъган. Но така правят популистките партии“, каза още президентът.

„За мен е важно да видим какви бяха заявките на политическите партии днес. Видяхме отказа от дълъг живот на това НС“, заяви Плевнелиев, който отново визира думите на сценариста на Слави, който вече е депутат.

„Видяхме дори и неспазване на Конституцията от самото начало, което е повод да се притесняваме

Държавният глава да прави това, което прави от ден първи. Тежки думи, конфронтация – един стандартен популизъм, който той възприе за своя идеология от ден първи.

Когато тези конфликти са в рамките на нормалното и не се губи добрият тон е добре, но когато президентът прекрачи всички граници… не спазва Конституцията вече втора година“, заяви още Плевнелиев.1

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text