img

Радан Кънев призова президента да наложи вето на пенсионните реформи

/
/
/
20 Views

Съпредседателят на Реформаторския блок сподели в ефира на Нова телевизия, че се надява президента Росен Плевнелиев да наложи вето върху приетите пенсионни реформи, които бяха подкрепени от ГЕРБ и ДПС. Той смята, че мотивите, които е изложил президента на страната споделят мнението на останалите партии в парламента и искрено се надява Росен Плевнелиев да наложи вето на приетата реформа.

Дори това да не се случи обаче, Кънев разкри, че мнозинството на останалите партии, без БСП, е напълно достатъчно, за да внесе искане в Конституционния съд за ново преразглеждане на реформите в социалното осигуряване. Реформаторът добави, че ГЕРБ е направил огромна грешка под натиска на финансовия министър Владислав Горанов, която обаче, може да бъде поправена, ако се действа бързо и бъдат приложени необходимите мерки.

Кънев нападна и ДПС. Той сподели, че депутатите от етническата партия са готови на всичко, за да влязат в управлението на страната, но не бива да бъде допускано дясноцентриския парламент да се превърне в заложник на отделни министри и техните прищевки.

Росен Плевнелиев няма да налага вето върху пенсионните поправки

В ефира на „Дарик Радио“ президентът на България заяви, че няма да налага вето на гласуваните в петък пенсионни реформи и ще даде време на управляващите сами да се справят с проблема. Росен Плевнелие сподели, че до края на март 2015 година ще бъде направен отворен дебат по въпроса, който да запознае в детайли хората с приетите промени за осигуряване.

Припомняме Ви, че в петък бяха приети предложените промени в Кодекса за социално осигуряване, които ще позволяват на хората да преместят своите партиди от частните фондове към НОИ. Решението беше подкрепено от ГЕРБ и ДПС, което не се хареса на коалиционните партньори на управляващата партия, като реформаторите дори се включиха в организираните протести пред Народното събрание!

Бойко Борисов заяви, че е склонен да промени решението си, ако бъде убеден, че греши за планираните пенсионни реформи с ясни доводи и аргументи от останалите партии и протестиращите граждани на страната.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text