img

Разпускат НОЩ. Мангъров сменява Кунчев!?

/
/
/
98 Views

Сериозни искания отправи партия АБВ, която остана доста под 4-те процента на проведените парламентарни изборни. От нея настояват за сериозни реформи свързани със здравните власти у нас.

Те искат незабавното разпускане на Националния оперативен щаб (НОЩ). Следващият здравен министър от новия кабинет да уволни държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който да бъде заменен от доц. Атанас Мангъров, поискаха още от партията.

Доц. Атанас Мангъров заяви, че за него изборната кампания била нещо ново, с което не се е сблъсквал до този момент, пише News.bg.

Оказало се, че от АБВ споделят сходни възгледи и целта на кампанията била да се обясни какво би могло да се направи от медицинска гледна точка да се върнем по-бързо към нормален живот. В значителна степен бяхме чути, но все пак в нашето общество се налагаше страх, предупреди доц. Мангъров.

Според него до една-две седмици случаите на коронавирус ще затихнат.

Доц. Мангъров е сигурен, че нещата нямало да бъдат такива, каквито били, защото щяло да има промени възгледи сред хората. Всички безсмислени затваряния – отваряния – всичко това било една безсмислица от епидемиологична гледна точка и начини за всяване на страх, изтъкна медикът.

Той се надява в новото Народно събрание да влязат истински епидемиолози и хора, които разбират от инфекциозни заболявания.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text