img

Свиленски набоде Румен Радев с рогата, които той му сложи: Три месеца ни губи времето!

/
/
/
458 Views

„Още след изборите всички насочиха погледите към третия мандат – той е антикризисен и на всички партии“. Това заяви по bTV зам.-председателят на групата на БСП в парламента Георги Свиленски.

„Когато ти дадат мандат за съставяне на правителство, трябва да търсиш мнозинство, а не да поставяш линии. На „Продължаваме промяната“ е ясно, че БСП няма как да подкрепи декларация, с която се продължава военната помощ за Украйна“, добави той.

Според него забавеното връчване на мандатите създава лош прецедент.

„Лошото е, че загубихме три месеца. Президентът Радев три месеца губи времето на гражданите и на парламента. Никой не е искал толкова разговори и срещи“, посочи Свиленски.

Advertisement

„Имаше смисъл от такова отлагане, ако беше внесен бюджет. Започнахме годината без повишени заплати, без помощ за бизнеса, без 25 стотинки отстъпка за горива. Той може да връчи мандата по Великден и да каже – говорете си в парламента. Призивът ми е час по-скоро, след връщането да бъде връчен третият – на когото си избере. Да не бави топката. България има нужда от парламент, който да приеме бюджет“, подчерта народният представител от БСП.

По думите му „Български възход“ показва, че може да говори по всички теми с всички, но имат 12 народни представители, а  за правителство трябват 121.

„Предварително не мога да сложа абсолютно никакви прегради нито пред „Български възход, нито пред „Демократична България“, категоричен е Свиленски.

Източник: demokrat.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text