img

Слави Трифонов пред БНР: В интернет е свободата на словото, националните медии се правят, че Илчовски нищо не е казал

/
/
/
163 Views

Защо трябва да се дават интервюта? Човек дава интервю, когато има какво да каже. Всяка вечер съм говорил много, с тези думи Слави Трифонов започна интервюто си в предаването “Политически некоректно” с водещ Петър Волгин по програма „Хоризонт” по БНР.

„Свободата на словото не е да си на 112-то място, това е да казваш това, което ти повелява логиката, морала. Това е да си свободен. Целият интернет е взривен от това, което разказа този човек Илчовски. Как е възможно националните медии да се правят, че нищо не се е случило?”, коментира лидерът на „Има такъв народ”

„Начинът на изразяване е нов, в интернет си свободен”, каза още Трифонов. „Преди 20 години бяха свободни вестниците. Аз съм присъствал на повече от 40 първи страници”, допълни той и заяви, че разликата на свободата на словото в интернет е, че там няма собственици, както е при печатните медии или телевизиите.

Слави Трифонов отказа да каже дали ще бъде следващия министър-председател на България, ако ИТН спечелят следващите избори. „Не мога да отговарям с „ако”, когато – тогава”, отговори той.

„Трябва да бъде изтрито това, което направи ГЕРБ, трябва да бъде изчегъртано”, категорично заяви Трифонов. Той коментира и БСП, като каза, че тя е била най-слабата и беззъба опозиция, която е имало в последните 30 години.

Ляво, дясно и център отдавна са се размили и съвременния свят е различен, каза лидерът на ИТН. Според Трифонов поведението на партията му е „практично – в интерес на суверена”.

В поредица от въпроси стана ясно, че Слави Трифонов е за плоския данък, и по-скоро против тази част от Истанбулската конвенция, която засяга сексуалното самоопределяне, защото „българският народ се е произнесъл по този въпрос”. Той потвърди, че по този начин е по-скоро десен и консервативен. За отношението към Русия Трифонов каза, че е израснал в Плевен, който е град на българо-руската дружба, в който се пази почитта към хилядите загинали руски воини за свободата на България. „България винаги ще е емоционално свързана с Русия”, заяви той, но подчерта, че страната ни е член на НАТО и ЕС и трябва да е лоялен партньор в тях и да приема общата им политика.

„ЕС трябва да е повече като една държава, не всяка държава да си решава сама, както стана с ваксините, това е моето мнение”, каза Слави Трифонов. Той каза също, че няма ясно решение за това дали ИТН ще има кандидат за президент на предстоящите избори за държавен глава. „Тези избори са ми малко далечни”, призна Трифонов.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text