img

След заседание до зори: Разкриха пълната оферта на ПП, ето какви са условията към Борисов

/
/
/
150 Views

Ясни са условията, при които „Продължаваме Промяната“ ще подкрепи правителство на ротационен принцип с ГЕРБ-СДС, пише „Марица“.

Двата ръководни органа са заседавали до 3,00 сутринта, като решенията са били взети с много спорове и крехко мнозинство.

Решенията са на ПП, а партиите в „Демократична България“ избистрят в момента своите позиции. Очаква се до минути да излязат официално.

Условията на ПП към Бойко Борисов са:

Advertisement
  1. Кабинет за 18 месеца, като в 9 от тях премиер ще е академик Денков, а в останалите Мария Габриел. Бившият еврокомисар първоначално ще е вицепремиер и министър на външните работи.
  2. Запазване на предложените от академик Денков министри през целия мандат, като част от имената в първия списък със сигурност ще бъдат променени. Не и това на финансовия министър Асен Василев.
  3. Смяна на Изборния кодекс, тоест, връщане на машинното гласуване.
  4. Съдебна реформа, която вече на практика стартира, като не е ясно как ще бъде осигурено и конституционно мнозинство.
  5. Скоростно приемане за 18 месеца в Еврозона и Шенген плюс приключване на всички закони по Планът за възстановяване и устойчивост.

Източник: demokrat.bg

Материалът След заседание до зори: Разкриха пълната оферта на ПП, ето какви са условията към Борисов е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text