img

Тя алармира: ПП още не е регистрирана партия! Президентът го е гнус от Киро и Асен, нарочно закъсня…

/
/
/
433 Views

Президентът Румен Радев ги унизи, закъснявайки. Стояха, изправени в конфузно очакване, трима провалени: Кирил Петков – провален премиер, свален с вот на недоверие от 47-я парламент; Асен Василев – провален кандидат за премиер в 47-я парламент, Андрей Гюров – провален кандидат за гуверньор на БНБ в 47-я парламент… редицата завършва с Николай Денков – провален кандидат за премиер в 48-я парламент.

Нещо не е наред. “Продължаваме промяната” още не е регистрирана като политическа партия. Всъщност, мандатът принадлежи на Настимир Ананиев, защото е мандатоносител на “Продължаваме промяната”. А той къде е?

Понастинал, прегракнал и видимо демонстриращ дистанцираност, държавният глава трябва да си понесе срама – Асен Василев, Кирил Петков и бизнес-съдружникът му Николай Денков са все негови служебни министри. Нарече ги шарлатани. Обвини ги в срамно политическо търгашество. Призна, че се е излъгал в тях. Политическата коректност го принуди днес да изстреля накратко шаблоните: “разум”, “диалог”, “разбирателство”, “единение”, лишени от смисъл след вдигнатия му юмрук на площада пред президентството, предизвикал врящото от страсти лято на 2020 г., вкарало в парламента политическото хулиганство, нанесло кървящи рани на парламентаризма. И в крайна сметка, докарало на власт кабинетът “Петков” – зловреден и порочен, влязъл в историята като най-бързо проваленото правителство в най-новата история на България.

Вървим към предсрочни избори. С избиратели, отвратени от лъжи, боричкания за кокала, схемаджийство, шанаджийство; поклони пред Брюксел и Вашингтон; тотално неглижиране на истинските проблеми на нацията.

Advertisement

Да не се примиряваме! Да ги изобличаваме.

Политиката не е, за да хрантути политиците, а да прави живота на народа по-добър.

От профила във фейсбук на Соня Колтуклиева

Източник: demokrat.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text