img

Уличиха КТБ в нови схеми за източване!

/
/
/
32 Views

Кооперативна Търговска Банка е била източвана по най-различни начини, които до момента не бяха известни на разследващите органи. След щателна проверка беше установена нова схема, по която е била източвана банката на Цветан Василев.

След направения банков одит стана ясно, че от ръководството на банката са прикривали т.нар. „лоши кредити“, които са отпускали на свързани с нея лица посредством използването на свързани дружества. Най-просто казано – дружеството, което получава заем от КТБ отпуска веднага такъв на първоначалния си кредитополучател и по този начин се получава един омагьосан кръг, в който парите постоянно се въртят, но парите дефакто ги няма.

Според разследващите органи по този начин са „източени“ милиони левове чрез поставени фирми, като въпросните кредити са били одобрени в рамките на няколко часа! За капак на всичко, фирмите, които са получили заем от КТБ нямат реална търговска дейност и никакви ликвидни активи, което автоматично превръща кредитите в „несъбираеми“. Тази схема е била приложена чрез няколко фирми, чийто брой е неизвестен, но е въпрос на време да бъде установено колко точно са те.

Оставка няма, но Плевневлиев е готов с избора на временно правителство!

https://cdn.marica.bg/images/marica.bg/301/640_301933.jpeg

Малко по-рано през деня президентът на Република България Росен Плевневлиев обяви пред Дарик радио, че е готов с избора на служебният кабинет, който трябва да оглави страната до провеждането на предсрочните избори, които са планирани за 5-ти октомври тази година.

„Уверявам Ви, че служебният кабинет ще бъде обявен навреме и ще работи по един обективен начин върху неотложните задачи, които ще трябва да реши по време на управлението си.“ – каза Росен Плевнелиев.

По време на посещението си в Пловдив Росен Плевнелиев заяви още, че бъдещето служебно правителство ще разполага със здрави основи, върху които да стъпи и в никакъв случай няма да представлява една съвкупност от авторитетни личности. Той загатна още, че една от най-важните задачи, която ще трябва да свърши съставения от него кабинет е да финализира споразумението за партньорство с ЕК.

Президентът на България обеща, че ще обяви имената на служебния кабинет не по-късно от 5-ти август, ако управляващите си спазят обещанието и подадат оставка в договорените вече срокове. Росен Плевнелиев загатна, че бъдещото служебно правителство ще бъде съставено от изявени демократи и проевропейци.

 Комисията за защита на потребителите глоби Технополис с 15 хиляди лева!

https://www.technopolis.bg/medias/sys_master/hf0/h33/11382257614878.jpg

КЗП наложи глоба на една от най-големите търговски вериги за черна и бяла техника в България в размер на 15 000 лева! От комисията откриха сериозна „пукнатина“ в кампанията „Защита срещу кражба 2 години“, която ощетява бъдещите клиенти на фирмата по неподозиран за тях начин.

Кампанията позволява на клиентите да застраховат закупената от тях стока в рамките на две години, която им гарантира, че ако закупения от тях артикул бъде откраднат да му върнат същата вещ!

Обаче има едно голямо НО, което от Технополис „неволно“ пропускат да споменат на своите клиенти. Те биват възпрепятствани да спазват тези всички условия в кампанията, тъй като в нейното промотиране не е упомената е една много важна точка, която гласи, че потребителят, чиято стока е открадната може да претендира за нейното възстановяване само, ако предяви искане към съответния производител, а не към фирмата-продавач в случаят Технополис по електронна поща или телефонен номер.

Освен това от КЗП са установили, че липсва коректно предоставяне на информация с общите условия на кампанията и правила за участие.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text