img

Чашата преля! Радев обяви война на Киро и Асен, предприема неочаквани действия

/
/
/
398 Views

Румен Радев е повече от бесен на „Продължаваме промяната“!

Не изпускай тези оферти:

 

Радев на война срещу ПП

Войната между институциите вече е факт. Румен Радев вече не издържа на нелепостите на Кирил Петков и Асен Василев и на практика им обяви война.

 

Днес президентът направи на пух и прах управляващите заради спирането на руския газ. Той заяви пред медиите, че това е икономически неизгодно за България, което значи, че Киро и Асен, както ги наричат близките им, следват чужди интереси.

Държавният глава се възмути и от пътуването, което Петков инициира до Киев. Според него то е напълно излишно и освен това заяви, че информациите, че вече доставяме оръжие за Украйна, са притеснителни, защото така влизаме във военния конфликт.

Предложението на Петков за даряване на заплата за Украйна също понесе огромни критики от ген. Радев. Той заяви, че само безчувствен човек може да предложи подобно нещо.

Румен Радев открито тръгна срещу Киро и Асен

Ето защо Румен Радев е решен да свали това правителство от власт и най-накрая се е решил да действа. Това, което стана с газа, го е убедило, че Кирил Петков и Асен Василев трябва час по-скоро България да се оттърве от тях.

За целта президентът възнамерявал да се сближи отново с Корнелия Нинова и да използва добрите си взаимоотношения със Слави Трифонов, който досега винаги е заставал зад него. На БСП или ИТН Радев ще разчита за сваляне на властта, тъй като една от тях е достатъчна, за да прати държавата в ново служебно управление.

След като Киро и Асен бъдат свалени, Радев възнамерявал да направи служебен кабинет, който моментално да започне преговори за възобновяване на доставките на газ.

Новият човек в политиката, който президентът ще лансира, подобно на това, което направи за Кирил Петков, е Стефан Янев. Именно на него той ще разчита.

Междувременно войната между президентвото и изпълнителната власт вече се разрази с пълна сила. Само преди минути Асен Василев обяви позицията на Радев относно Русия за позорна.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text