18-годишен гений скри шапката на зрители и водещия в „Стани богат“

/
/
/
214 Views

Публика, водещ и зрители останаха истински впечатлени от 18-годишния участник Красимир Масларов, който прави истински фурор в предаването „Стани богат“. Тази вечер той стигна до сумата от 10 000, а утре играта му продължава с 12-ия въпрос.

Младежът може да бъде определен като вундеркинд, тъй като се справя толкова бързо с учението, че е завършил предсрочно школото и вече е втори курс студент в Манчестър.

„Както казвахме едно време – изпълнява петилетката за три години“, заяви при представянето му Михаил Билалов, а участникът разкри: „Още в началото в училище видяха, че се справям много добре и учителите решиха да прескоча трети клас. Надявам се един ден да се занимавам с медицинска химия, да откривам лекарства“.

Той се представи много добре на стола на богатството, показвайки богата обща култура, давайки правилни отговори в най-различни сфери. Красимир мина рекордно бързо през първите лесни пет въпроса, след което за секунди отговори и на питане №6, в което се търсеше „какво се измерва в хектопаскали“ – „атмосферното налягане“.

„Коя река дължи името си на Франсиско де Ореляна, който през XVI век с отряда си влиза в битка с племе от жени войни?“, бе въпросът за 1500 лева, а след кратки разсъждения момчето посочи „Амазонка“ в конкуренцията на „Мисисипи“, „Рио Гранде“ и „Урубамба“.

Той използва първия си жокер на въпрос №8: „Коя организация по света е известна и като ДАЕШ – арабско име, което самата организация не приема за себе си?“ Тук опциите бяха „ОПЕК“, „Ислямска държава“, „Хамас“ и „МОСАД“, а след употреба на „50:50“ Масларов се спря на Ислямска държава, което го прати напред.

Впечатляващият участник се справи без жокери на въпроса „Коя от единиците за обем в своята американска разновидност е равна приблизително на 3,8 литра?“ Той посочи галон, а останалите опции бяха барел, пинта и кег.

На 10-и въпрос студентът отново ползва жокер.

„Името на коя порода кучета е променена след Първата световна война в САЩ заради публичното им линчуване?“ Участникът сподели, че поради противника на тази страна във въпросната война, се очаква да е някое германско куче. Той все пак се обади на приятел, който не успя да му помогне и Красимир се спря на дакел, което бе верен отговор, за разлика от териер, кокер шпаньол и мопс.

Младежът реши да заключи следващата сума от 10 000 лева като втора сигурна. 11-ият въпрос бе „В кой храм се намират Крумовата гранична колона от Родосто, Омуртаговата и Асеновата колона?“, а възможните отговори бяха: „Рилски манастир, „Св. Четиридесет мъцченици“, „Св Александър Невски“, „Ротондата Св. Георги“. Той се насочи към отговор „Б“, но все пак реши да попита публиката. Тя потвърди неговата теза и така Красимир отговори правилно и си гарантира 10 000 лева.

Тук обаче сирената в студиото се чу, което означава, че второкурсникът в Манчестър ще продължи участието си утре с въпрос за 20 000 лева, който е 12-и поред.

„Да ти кажа – горд съм и с най-голямо удоволствие ти връчвам този чек“, му каза водещият Михаил Билалов, след което го посъветва да си почине за утре.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text