img

7 фейсбук статуса през декември, които те правят жалък

/
/
/
353 Views

Всеки месец си има своите фейсбук статуси, които са типични и се повтарят всяка година.

Ако си разгледате “хисторито” или т.нар. “log”във фейсбук, ще забележите, че най-вероятно и вие през годините сте публикували поне един такъв! Например – октомври, Хелоуин – едни се маскират; други постват кукери и сипват на “хамериканците”; а трети просто пускат неостаряващият виц за момичето от Люлин, което не може да казва “р”. Засмя се, когато си го спомни, нали?

ДА видим какво ни очаква през декември откъм статуси във ФБ.

Първият сняг

Обикновено у нас първият сняг е някога през декември и винаги ни изненадва. Въпреки, че тази година се появи няколко дни по-рано, но да се върнем на темата.

Навън вали сняг, вероятно сте видели, но, ако не сте – влезте в фейсбука и сигурно дори баба ви, е писала за него, макар и да не е много сигурна, че е успяла да го публикува и за по-сигурно има 2-3 публикации. Снимки, статуси и т.н. Разбира се и тези, които “хейтват” не спят – за тях е запазен статуса “Имам прозорец”; “Ако още някой напише статус за снега…” и т.н.

8 декември – таг от Банско

Благодарение на генерал Мутафчийски тази година няма да има тагове от Банско, ама бъдете сигурни, че поне няколко човека ще се разходят до планинския курорт за тази цел – за да се тагнат. Дори прогнозираме тага – “Пием си, мене корона не ме лови”. Може и някоя снимка на бутилка корона(купена още от София) от ски пистата. Тази година обаче, хейтърите ще са най-губещи, защото няма да могат да пуснат любимите си статусчета “Бъдещето на нацията е в Банско”; или “Ако не си в Банско, значи си беден студент” или нещо от сорта.

Снимки от коледни банкети

И след като отмине студентският празник, в едно нетолкова далечно и хубаво минало идваше време за коледните банкети. Пияни лелки и чичковци превземат фейсбука със  снимки и лайфчета от таверни, където пият с колегите си, които през цялото време от годината мразят, но на банкета са най-близки.

Бъдни вечер – трапеза и “В кой е парата”

Накратко – яко снимки на баници/тиквеници и боб, които си ядем по принцип през цялата година, ама сега сме в празнично настроение и не ни е срам да си ги постваме. Тези пък, които им се падне парата, бързат да го споделят във фейсбук, незнайно защо. После като им поискаш пари назаем – “Нямам, брат. Виж в Изито”.

Коледа – подаръци

Подаръците са хубаво нещо и най-вече, когато са от сърце, ама като почнете да парадирате с някакви скъпи вещи и дрехи, за които сте събирали цяла година или сте си сложили веригата да ги изплащате до следващата Коледа, то някак си се губи смисъла. Очаквайте сторита “Дядо Коледа не ме забрави”; “Какво си купих за Коледа” и т.н.

СКрийншоти “Пратих смс за Българската Коледа”

Не ни разбирайте погрешно. Българската Коледа е една много хубава инициатива и ние всяка година я подкрепяме, обаче, някак си не сме много сигурни, че не търсите “лайкове”, когато качите снимка как сте изпратили есемес, за да помогнете. Изпращайте, помагайте и то не само на Коледа, а винаги, когато нещо докосне сърцето ви, но моля ви – не качвайте снимки, за изтъкнете колко добър човек сте и да съберете няколко скапани харесвания.

Пазаруване за Нова година

Снимки на тонове алкохол и пиратки придружени с ескалираща фраза от типа “ще се разбием, брат” или “няма да стигне до Нова година” и т.н. Тази година пък сме сигурни, че масово статусите ще бъдат свързани с коронавируса и как няма да настъпи 2021 година, а ще продължи тази.

БОНУС: Снимки как сме се изтупали за празника

Тука малко ще нахлебим кифлите – очаквайте една дузина снимки как са се издокарали; къде и колко им е яко празнуването, а реално картинката зад усмихнатите физиономиии и якия купон е : Всички са забили глави в телефоните и си чатят с други хора, с които най-вероятно предпочитат да прекарат празника, но поради една или друга причина не са заедно.

Хора…трудно е да ги разбереш, но е лесно да ги обичаш – из мислите на едно куче!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text