img

Как да махнем черните точки завинаги? 7 натурални метода, които ще ви отърват от тях!

/
/
/
819 Views

Черните точки причиняват пъпки и болка. Те се появяват, когато естествената мазнина на кожата – себум, се събере в порите ви.

Тя ги запушва и заедно с токсините се опитва да излезе от кожата. Черното връхче се дължи на кислорода, който го е оксидирал. Ето 7 начина на КО4, с които да се справите с неприятните мазни образувания.

Замбун

Експертите по натурална козметика се кълнат, че това е една от най-силните билки срещу черни точки. Направете паста от вода и прясно начупени листа от замбун. Сложете тази паста върху лицето си за 10-15 минути и после го измийте с топла вода. Повтаряйте тази процедура всяка вечер преди да си легнете, докато изчистите лицето си от черни точки.

Мед

Затоплете малко мед и го сложете на проблемните области за 10-15 минути. Измийте. Медът е добре познат и ефективен метод за почистване на черни точки.

Сода за хляб и вода

Смесете 3 супени лъжици сода с 3 супени лъжици вода. Търкайте кожата си с този разтвор няколко минути и после го отстранете с топла вода, за да премахнете черните точки.

Сок от лимон

Натърквайте директно от лимона областите с черни точки, за да се напоят с лимонов сок, два или три пъти дневно. Сокът ще помогне на порите ви да се стегнат и ще направи повърхността на лицето ви по-малко податлива към черни точки.

Маска от рози и овесено брашно

Този метод е много добър да се отървете от черните точки, които вече имате и да предотвратите новото им появяване. Смесете пудра от овесено брашно с розова вода, за да направите паста. Намажете пастата върху лицето си с пръсти и я оставете там 15 минути. Фокусирайте се върху проблемните зони като брадичката. Изплакнете със студена вода. Студената вода затваря порите и така предотвратява появата на нови черни точки.

Картофи

Настърганите сурови картофи могат да се използват за третиране на всякакви проблеми с кожата включително пъпки, бръчки, бели петна и черни точки. Сложете картофите директно върху проблемната област, за да изтеглят черните точки.

Семена от ряпа

Паста направена от семена от земна ряпа и вода се слага върху областите с черни точки на лицето и ефективно ги премахва. Оставете пастата за 15 минути преди да я измиете.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text