img

Ако видите това на входната врата, знайте че сте на прицел на крадците

/
/
/
664 Views

Не е за вярване, че крадците са станали толкова изобретателни. През последните няколко години те драстично промениха подхода си и измислиха нови трикове, които да им помагат при обирането на домовете на хората.

Днес ще споделим с вас именно за един такъв трик, който клептоманите използват. Разбира се, не винаги е гаранция, че ако знаете за него, ще успеете да предпазите собствеността си, но все пак е нещо.

Как да разберем, че домът ни е на прицел на крадците?

Нощните кражби най-често се случват петък или събота, когато хората планират почивките си и пътуват извън града. Крадците са наясно с това и не пропускат възможността да нападнат домовете им и да влязат в тях неканени.

 

Обирджиите са хора с остър ум и съвсем не бива да ги подценявате. Те действат стратегически и са свръх изобретателни. През последното десетилетие се наблюдава следната тенденция.

Използват някакъв лепкава продукт, с който да нацапат входната врата. Правят това през светлата част на денонощието. На следващия ден минават да проверят дали набелязаните домове са обитавани.

Ако входната врата е почистена, това им сигнализира, че хората са там и най-добре да пропуснат този обект. В случай, че вратата е в същия вид, действат моментално

Помнете, че са изключително бързи и не губят и минута ценно време. Способни са дори да влязат в дома ви, докато сте там.

За да избегнете подобен стрес, поставяйте по две стъклени чаши на дръжката на вратата всяка вечер, преди да си легнете.

Когато някой опита да размърда дръжката на бравата, чашите ще изпаднат, а шумът от счупване ще накара всеки да побегне обратно.

 

Бъдете нащрек и не давайте излишна информация на никой. Запазете за себе си къде ще пътувате и колко време ще липсвате. Нека това го знаят единствено шефовете ви, с които пряко уреждате отпускате си!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text